Skoči na glavno vsebino
Select Page

E-varna šola

“Značka E-varna šola je evropski projekt, ki ga vodi Evropsko šolsko omrežje. Gre za vseevropsko akreditacijsko in podporno storitev šolam, ki olajša prilagajanje sodobnim trendom uporabe tehnologije v šolah in med mladimi.”

“Šole in tudi starši težko sledijo vsem novostim, ki jih uporabljajo mladi in ne morejo uvesti dovolj obsežnih omejitev glede rabe tehnologije. Do tega spoznanja so prišla nekatera vodilna globalna podjetja s področja informacijske tehnologije (Kaspersky Lab, Liberty Global, Microsoft, Telefonica). Do podobnega spoznanja so prišla tudi pristojna ministrstva za izobraževanje v Italiji, Belgiji – Flamska in na Portugalskem. Vsi skupaj so se povezali z Evropskim šolskim omrežjem in rodil se je projekt značka E-varna šola. Danes pri projektu sodelujejo različna podjetja in ministrstva za izobraževanje iz različnih držav.” (http://www.evarnasola.si/o-znacki/o-znacki, obiskano dne 13. 9. 2018)

Na Osnovno Šoli Dragomelj smo v šolskem letu 2017/2018 pridobili bronasto značko. Še naprej bomo skrbeli za vzdrževanje obstoječega stanja in njegovo izboljšavo, ki bo s pomočjo pridobljenih smernic in idej vsaj malo lažja.

 

Dostopnost