Skoči na glavno vsebino
Select Page

Avto že dolgo ni več v modi, to zdaj vemo že vsi. Zato vsako leto med 16. in 22. septembrom pozovemo k spremembi potovalnih navad. Letos pod sloganom: Varčne poti.

Trajnostno mobilnost slavimo že več kot 20 let. Vsako leto nas je več za zdravo mobilnost.

Zato Vas dragi starši prosimo, da svoje otroke v tednu od 16. 9. 2022 do 22. 9. 2022, v šolo ne vozite in jih spodbudite da v šolo pridejo (PEŠ, S KOLESOM, AVTOBUSOM, KOMBIJEM, SKIROJEM…).

HVALA ZA POMOČ IN SODELOVANJE

https://www.tedenmobilnosti.si/tema-za-2023

Kaj pomeni sporočilo »Varčne poti«?
Slovenska gospodinjstva za pokrivanje stroškov prevoza porabijo vse več denarja. Čeprav je ugotovitev skrb vzbujajoča, pa še zdaleč ne vključuje vseh stroškov motoriziranega prometa – na primer od stroška gradnje prostorsko potratne infrastrukture do stroškov nesreč, onesnaževanja in podnebnih sprememb.

Zaradi vseh teh razlogov Evropski teden mobilnosti letos v ospredje postavlja odločitev za racionalnejše načine potovanj. To so vsi tisti načini, ki sicer na prvi pogled ponujajo manj prestiža in udobja, a obenem zagotavljajo svetlejšo prihodnost. Izberimo torej varčnejše poti in se pogovarjajmo o tem, kakšna bi bila naša družba, če bi večino poti opravili z javnim prevozom ali se odločili za eno od oblik aktivne mobilnosti.

Dostopnost