Skoči na glavno vsebino
Select Page

V letošnjem šolskem letu je na OŠ Dragomelj že 5. leto zapored potekala Zlata paleta. Gre za festival ustvarjalnosti na ravni celotne šole. Sodelujejo čisto vsi učenci od 1. do 9. razreda in celotni dan namenijo umetnosti in ustvarjanju likovnih izdelkov. Umetnost je odraz časa in družbenega dogajanja in ker je v današnjem času najbolj pereča problematika okoljska kriza tudi Zlata paleta že od samega začetka spodbuja učence k razmisleku o odgovornem in trajnostnem odnosu do okolja. Letošnje šolsko leto so v svojih likovnih delih razmišljali o optimističnem ali pesimističnem scenariju – kaj bi se zgodilo, če ljudje stopimo skupaj in se zavzamemo za naš planet, ali pa pokazali posledice še naprej neodgovornega ravnanja.

Učenci so ustvarjali v številnih različnih likovnih tehnikah, od oglja, akvarela, suhih pastelov, tuša, tempere, kolaža zato so nastali zelo zanimivi in raznoliki izdelki.

Ob zaključku Zlate palete smo na šoli pripravili veliko pregledno razstavo vseh nastalih izdelkov. Strokovna komisija treh profesoric likovne umetnosti je skrbno pregledala vsa likovna dela in nagradila zmagovalce, ki jim je ob svečani razglasitvi zaploskala celotna šola.

mentorica, Saša Žust

Dostopnost